- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1-5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
Yapılışı;
5 kahve fincanını alan tencerenin 4 /1 de su kaynatın. Isıya
dayanıklı çay fincanları kullanın.
Kek çırpma kabına tüm malzemeleri sırasıyla koyup çırpma
teliyle çırpın. Fincanlara paylaştırın. Fincanı tencereye koyduğunuzda,
fincanın su yarısına kadar gelsin. Tenceredeki su fazla olursa alın keke
sıçramasın tencerenin azını havluyla kapatın. Sonrada kapağını kapatın havlu
keklere buhar suyunun damlamasını engeller. Brovni gibi oluyor çok lezzetli.
Ocakta 20 dk kaynatın.
Erimiş çikolatayla süsleyin.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder