7 Nisan 2013 Pazar

Fincanda Kek tarifi



  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1-5 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu

Yapılışı;



5 kahve fincanını alan tencerenin 4 /1 de su kaynatın. Isıya dayanıklı çay fincanları kullanın.
Kek çırpma kabına tüm malzemeleri sırasıyla koyup çırpma teliyle çırpın. Fincanlara paylaştırın. Fincanı tencereye koyduğunuzda, fincanın su yarısına kadar gelsin. Tenceredeki su fazla olursa alın keke sıçramasın tencerenin azını havluyla kapatın. Sonrada kapağını kapatın havlu keklere buhar suyunun damlamasını engeller. Brovni gibi oluyor çok lezzetli. Ocakta 20 dk kaynatın.
Erimiş çikolatayla süsleyin.
Afiyet olsun
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder