18 Nisan 2013 Perşembe

Karışık Turşu Tarifi


















Malzemeler;

  • 2 kg mevsim sebzesi
  • (sivri biber, havuç, taze fasulye, küçük salatalık)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet dereotu sapı
  • 1demet maydanoz sapı
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 çorba kaşığı limon tuzu
  • ½ dilimlenmiş limon
  •  Kaya tuzu
Hazırlanışı;

Sebzeleri iyice temizleyin. Biberle, salatalıkları küçük çatalla iki defa batırın. Cam kavanozun dibine 3 bağ yaprağı serin. Sebzeleri iyice bastırarak yerleştirin. Tuzu dövün. Sarımsakları ayıklayın. Sarımsakları 2 ye kesin kavanoza atın. Tuzunu, sirkeyi koyun. Dereotu, maydanoz saplarını 4 adet nohudu limon dilimini ve limontuzunu da atın. Suyunu koyun bağ yapraklarını kapatın kavanozu sıkın. Kavanozu alt üst edin suyu karışsın. Tuzun tadına bakın eksikse ilave edin.1 hafta bekleyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder