Malzemeler;
- 2 kg mevsim sebzesi
- (sivri biber, havuç, taze fasulye, küçük salatalık)
- 1 baş sarımsak
- 1 demet dereotu sapı
- 1demet maydanoz sapı
- 1 su bardağı sirke
- 1 çorba kaşığı limon tuzu
- ½ dilimlenmiş limon
- Kaya tuzu
Sebzeleri iyice temizleyin. Biberle, salatalıkları küçük
çatalla iki defa batırın. Cam kavanozun dibine 3 bağ yaprağı serin. Sebzeleri
iyice bastırarak yerleştirin. Tuzu dövün. Sarımsakları ayıklayın. Sarımsakları
2 ye kesin kavanoza atın. Tuzunu, sirkeyi koyun. Dereotu, maydanoz saplarını 4
adet nohudu limon dilimini ve limontuzunu da atın. Suyunu koyun bağ
yapraklarını kapatın kavanozu sıkın. Kavanozu alt üst edin suyu karışsın. Tuzun
tadına bakın eksikse ilave edin.1 hafta bekleyin.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder