10 Nisan 2013 Çarşamba

Limonlu Kek Tarifi



Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 12 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu


Yapılışı;
Bir kabın içine şekeri ve yumurtaları koyup, mikserle çırpıyoruz.  Çırptığımız malzemeye limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, nişastayı, yağı, unu ve kabartma tozunu ekleyip, karışıtırıyoruz. Bir kek kabını yağlayıp hazırlıyoruz, hazırladıktan sonra hamuru döküp, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında aşağı yukarı 40 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca kesip servis yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder