Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 1 kâse mantar
- 1 domates
- 1 soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Su, tuz, sıvıyağ
YAPILIŞI;
Tavukgöğsünü haşlayıp küp küp doğra.
Diğer tarafta çorba tenceresine 3 çorba kaşığı kadar sıvı
yağ koy ince doğranmış kuru soğanları ilave ederek kavur. İnce doğranmış
mantarlarıda ilave et. Sonra unu ekle topaklandırma unu dikkat kavur. soğuk süt
veya su döküp çırpma teli ile hızlıca karıştır. Üzerine tavuk suyunu ilave et
kaynamaya başlayınca suyunu tuzunu at. Kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesi
dök bir taşım kaynat pişence maydanoz dök servis yap. (suyunu kendiniz
ayarlayın koyu veya çok sulu olmasın.)
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder