9 Nisan 2013 Salı

MANTAR ÇORBASI


Malzemeler
  •  1 tavuk göğsü
  • 1 kâse mantar
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  •  Su, tuz, sıvıyağ

YAPILIŞI;
Tavukgöğsünü haşlayıp küp küp doğra. 
Diğer tarafta çorba tenceresine 3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ koy ince doğranmış kuru soğanları ilave ederek kavur. İnce doğranmış mantarlarıda ilave et. Sonra unu ekle topaklandırma unu dikkat kavur. soğuk süt veya su döküp çırpma teli ile hızlıca karıştır. Üzerine tavuk suyunu ilave et kaynamaya başlayınca suyunu tuzunu at. Kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesi dök bir taşım kaynat pişence maydanoz dök servis yap. (suyunu kendiniz ayarlayın koyu veya çok sulu olmasın.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder